Iată câteva dintre cele mai neobişnuite locuinţe din lume, remarcabile prin unicitatea lor arhitecturala:

CASA KLEIN BOTTLE

Arhitecţi: McBride Charles Ryan Arhitects
Locaţie: Melbourne, Australia 
 
 
Doi arhitecţi australieni au realizat o casă bazată pe un concept matematic: sticla Klein, descrisă ca fiind un obiect cu o suprafaţă non-orientabilă, fară un interior şi un exterior identificabil. Chiar şi aşa sună ciudat şi imposibil, da să transformi acest concept într-o casă de locuit. Însă imposibilul a fost transformat în posibil prin construirea unei case cu un acoperiş de metal negru care se îndoaie, schimbându-şi forma şi devenind parte din pereţi. În interior ai senzaţia că traieşti atât în casă cât şi în afara ei în acelaşi timp.

 


CASA ORHIDEE

Arhitect: Sarah Featherstone
Locaţie: Cotswold, Marea Britanie
Sarah Featherstone a dus conceptul de eco-friendly foarte departe şi a construit o casă frumoasă în ciudăţenia  şi nonconformismul ei. Vândută cu aproape 15 milioane de dolari, casa va fi finalizată  în 2011  şi este inspirată de orhideele care cresc în zonă. Aceasta are un living care pluteşte deasupra apei şi se doreste să producă mai multă energie decât consumă printr-un sistem de pompe în pământ şi de încălzire geotermală.
 
 
 

CASA HOLMAN

Arhitecţi: Durbach Block Architects
Locaţie: Sydney, Australia 
 
 
 
 
Ai crede că a cumpara o bucată de stâncă pe malul mării este o investiţie proastă, însă proprietarii unei astfel de stânci pe malul Mării Tasmaniei nu s-au lasat pe tânjeală şi cu suma potrivită au convins o mână de arhitecţi să facă imposibilul. Casa a devenit punct de referinţă, fiind încastrată pur şi simplu în stânca şi oferind un peisaj care iţi leşină simţurile. Proprietarii spun că în timpul unei furtuni valurile par că vor lua cu ele structura casei. Se pare că o dată cu luxul locuinţei au parte şi de adrenalină 🙂
 

CACTUSUL URBAN

Arhitecţi: UCX Architects / Ben Huygen şi Jasper Jaegers
Locaţie: Rotterdam, Olanda 
 
 
 
 
Într-o lume ce a devenit în majoritate urbană, natura a devenit din ce în ce mai râvnită. De aceea, constructorii de apartamente apelează la cei mai talentaţi arhitecţi pentru a specula fiecare bucată din natură. Asta s-a întâmplat la complexul Urban Cactus, unde 98 de apartamente aşezate pe 19 etaje beneficiază de o gradină personală, un peisaj uimitor şi o terasă cu un spaţiu deschis deasupra, neîngrămădit de cel de la etajul superior.

CASA DE STICLA

Arhitect: Philip Johnson
Locaţie: New Canaan, Connecticut, SUA
Terminată în 1949, servind drept locuinţă arhitectului, aceasta casă de sticlă este şi acum o minune arhitectonică, devenind un obiectiv turistic intrat în patrimoniu în 1997 şi deschis vizitatorilor. Casa e în întregime din sticlă, oferind o la fel de completă senzaţie că eşti în natură, şi că toate activităţile tale se desfasoară sub cerul liber.

CASA BALON

Arhitect: Antti Lovag
Locaţie: Tourettes-sur-Loup, Franţa
Are deja 35 de ani, însă această casă încă se mai construieşte şi a devenit chiar parte din patrimoniul cultural al Franţei. Casa a fost construită la cererea designerului Pierre Cardin, şi este un amestec de elemente futuriste cu amănunte organice, cu mobilă încastrată în pereţi şi ferestre ovale şi convexe. Designul doreşte să prindă cât mai mult din peisajul Coastei de Azur, iar pentru un designer excentric o fereastră simplă nu era de ajuns.

CASA TALIESIN

Arhitect: Frank Lloyd Wright
Locaţie: Scottsdale, Arizona, SUA
Construită ca locuinţă pentru architect, clădirea are un design aproape poetic, subtilitatea ei încadrându-se în peisajul deşertic al zonei. Pereţii sunt din ciment, dar un ciment special ce amestecă bolovanii din zonă, în nuanţe de roşu, galben şi gri. Acoperişul pare pânza unui pictor şi chiar este, arhitectul folosind în unele locuri pânza impermeabilă care permite luminarea casei cu nuanţe difuze. 
 
 

CASA SCOICA

Arhitecţi: Arquitectura Organica
Locaţie: New Mexico, Mexic
De parcă ar fi fost gasită undeva la 20.000 de leghe sub mare, această casa uimitoare serveşte drept locuinţa unui cuplu. Şi când afli asta, ajungi să te intrebi cât de fericiţi vor fi copiii acestui cuplu într-o casă desprinsă din basme, plină în interior de curbe, colaje vizuale, plante şi alei de piatră ce transformă totul într-o nebunie arhitecturală.

CASA ROTITOARE

Arhitect: Patrick Marsilli
Locaţie: Franţa
Poreclită Solaleya, această casă este construită 90% din lemn, într-o formă rotundă cu ferestre uriaşe care permit soarelui să patrundă în fiecare colţişor. Casa are un sistem de rotaţie la 360 de grade care urmareşte soarele. Casele Solaleya au devenit case de serie şi pot fi construite oriunde în lume.

CASA PĂMÂNT

Arhitecţi: Vetsch Architektur
Locaţie: Dietikon, Elveţia
Ideea acestui proiect este descrisă chiar de arhitecţi: „Am vrut să construim o casă  în care să locuieşti nu pe pământ, nu în pământ ci cu pământul.” Deşi pare casa modernă a unui hobbit, casa este mobilată avangardist, respectă peisajul, iar acoperişul este format de straturi de pământ şi gazon, cu zonele de zi îndreptate spre sud şi cele de noapte spre nord,  în timp ce băile primesc lumina prin tavan. Izolarea se face cu iarba reciclată, iar pe acoperiş poţi planta orice doreşti. 
 

Anunțuri