In literatura gasim foarte multe exemple cand un om nu mananca multa vreme si se simte minunat. E lesne de inteles ca nu din hrana isi ia omul energia de baza. Hrana este un factor al dezvoltarii. Inainte, oamenii care naufragiau mureau de foame in a 3 a zi de la producerea catastrofei si autopsia arata ca moartea a survenit in urma epuizarii fizice. Acum fiecare poate sa nu manance o luna , iar starea lui sa se amelioreze. Cu cat mai mult sunt exaltate structurile spirituale de catre trairile emotionale agresive , de catre angoase , jigniri , regrete , stari depresive , cu atat mai putina energie primeste omul de la sursa de baza si , prin urmare , cu atat mai multa hrana trebuie sa consume trupul.Pasiunile pamantesti il distrag pe om de la nivelul spiritual , insa il imping la dezvoltarea structurilor materiale , de aceea intreaga ratiune a dezvolatrii pamantesti se reduce la pastrarea pasiunilor pamantesti , insa fara a le permite sa patrunda in nucleul spiritual. De aceea avem nevoie de hrana pentru dezvoltarea civilizatiei. Hrana este o parghie punitiva care determina comportamentul activ al omului.Informatia nu se transmite numai prin intermediul comunicarii . Ea se transmite prin hrana si lichide. Apa este un excelent acumulator de informatii, iar capacitatea sangelui uman de a retine informatia este cu mult mai mare. Mai exista un lichid ale carui capacitati nu sunt mai mici decat ale sangelui: este vorba de VIN. Sensul impartasaniei cu paine si vin consta in conectarea omului la structurile spirituale ale lui Hristos. Cand omul , se inchina inainte de masa si ii multumeste lui Dumnezeu pentru hrana , parca si atitudinea daca se intampla sa fie negativa , se atenueaza intr-o buna masura. Dar este foarte important si ce mananca omul si cine i-a pregatit mancarea si nu numai asta ci si starea sufleteasca a acelei persoane care prepara mancarea.Unii apreciaza calitatea vinului dupa trei criterii : taria , gustul si starea fizica de a doua zi dimineata :)) Gustul ocupa de cele mai multe ori ultimul loc. Dar pentru cunoscatori vinul nu inseamna numai grade si ameteala , ci cu totul altceva. Citind cateva articole am aflat cu surprindere ca vinul contine o cantitate imensa de compusi chimici care au influenta asupra organismului uman. Spre exemplu vinul sec contine peste 500 de asemenea compusi. Ei sunt purtatori ai unei colosale informatii si prin urmare , il dezvolta pe om ca sistem informational. In vinurile alcoolizate , astfel de compusi sunt mai putini la numar , iar in cazul nerespectarii tehnologiei , informatia poate deveni agresiva si poate dauna.Si unii care credeau ca vinul , cu cat este mai dulce si mai tare , cu atat este mai bun… ehe, se pare ca nu e chiar asa…Bioenergeticienii au constatat ca vinul isi ia energia din Soare si Pamant si ca toata aceasta informatie se pastreaza in el. Astfel incetul cu incetul , intelegem ca vinul poate avea o influenta atat pozitiva , cat si negativa asupra omului , in functie de insasi calitatea bauturii.La nivelul campurilor si la nivelurile fizice , informatia de baza se obtine prin tractul intestinal. De aceea alimentatia , cu toate ca este secundara , influenteaza si ea structura fizica , nervoasa si spirituala a omului. Dar informatia principala vinul nu o ia de la Soare si de la Pamant , ci de la oamenii care il produc. Asa ca inventam vorba : – cum e omul asa e si vinul sau viceversa –🙂