Se intampla ca de multe ori punem in discutie unele probleme aparent fara nici o iesire , fara a sti ca solutia lor se gaseste in spiritul nostru.
Acest lucru l-am putea asemana cu viata unor popoare din Orient. Timp de sute de ani beduinii de pe teritoriul de azi al Emiratelor Arabe au dus o viata plina de saracie fara sa banuiasca ca sub nisipul fierbinte al desertului se ascundea bogatia lumii – titeiul-. Practic ei se miscau pe o comoara uriasa. Astazi , urmasii lor sunt oamenii cei mai bogati si mai prosperi ai planetei.
Tot asa in subsolul spiritului uman zac bogatii de ,, aur sufletesc” pe care va trebui sa le folosim.
Multi dintre noi traiesc un sentiment de culpa atunci cand se gasesc in fata unui lucru pe care ar dori sa-l faca si nu pot. Sau cred ei ca nu pot. Aduc ca exemplu renuntarea la fumat . Multi care incearca sa se lase de acest viciu se plang ca le este foarte greu si de aceea ei nu reusesc , nu pot sa se lase de fumat. Un proverb spunea ca sansa nu surade decat celor care au o vointa puternica. Oare acest proverb este valabil pentru oricine si oricand? Credem ca nu. Nu putem trai toata viata sub semnul voluntariarismului. Trebuie sa invatam sa reusim in viata fara a indura intotdeauna dictatura vointei. Pai …si ce sa facem atunci?? Sa ne resemnam?? Raspunsul e nu , nu trebuie sa ne resemnam. Exista o mare batalie intre vointa si dorinta.
Un alt exemplu : sa presupunem ca ne-am ingrasat si in consecinta trecem la un regim alimentar sever. Dupa mai multe zile vom observa ca ne-am usurat de cateva sute de grame si suntem foarte incantati ca posedam o puternica vointa. Dar intr-una din zile ni se trezeste pofta de a manca o ciocolata si , fara a mai tine seama de regim vom consuma cu lacomie si placere delicioasa ciocolata. Nu-i greu de presupus ca tot regimul nostru s-a dus pe ,, apa sambetei”. Ce s-a intamplat, de fapt? Noi nu am reusit sa slabim facand apel numai la vointa. Vointa trebuia ridicata la rangul de valoare absoluta. Nu a fost decat ceva superficial , de aici esecul regimului.
Un alt exemplu este cel al cantaretei franceze de muzica usoara Rika Zarai , care povesteste intr-o carte a sa , cum in urma unui accident de masina a fost obligata sa ramana paralizata intr-un scaun cu rotile. Era disperata pana cand intr-una din nopti i-a revenit dorinta de a trai si de a lupta. Atunci a inteles ca vindecarea sa nu depinde decat de ea insasi. Si insanatosirea nu s-a lasat prea mult asteptata. ,, Subconstientul meu , arata ea , a motivat capacitatile naturale ale corpului meu. In acelasi timp el m-a incurajat sa urmez sfaturile medicinei naturale si mi-a dat puterea de a tine capul sus impotriva tuturor greutatilor.”
Personalitatile care reusesc in viata , indiferent de domeniul lor de activitate , fac apel la aceasta metoda de mobilizare a resurselor energetice ale subconstientului. Metoda consta in formarea unor imagini mentale sau mai precis , vizualizarea sufleteasca. Este un gen de video mental. Imaginile respective ii sugereaza subcontientului tot ceea ce am dori sa realizam in viata spre a reusi. Cam greu de crezut nu ?? 🙂
Anunțuri