Louise Pommery
In 1858 , la 30 si ceva de ani , Louise Pommery a ramas vaduva , avand 2 copii mici , la numai 1 an dupa ce sotul ei , mare comerciant de lana , a investit in afacerea cu sampanie. Cu perseverenta si ambitie , ea a facut din mica podgorie Pommery una dintre cele mai respectate case producatoare de sampanie din lume. A cumparat cele mai bune terenuri si podgorii din regiune si a investit mult in producerea unui nou sortiment de sampanie si anume ,, Sampania dry”. In vremea ei se obisnuia sa se adauge zahar in sampanie pentru a fi mai dulce si pentru a-i regla aciditatea. Doamna Pommery a observat in timpul calatoriilor , mai ales in Anglia , ca multa lume prefera vinurile seci , fine , asa cum erau unele vinuri vechi de Bordeaux si de Burgundia. De aceea , in 1874 , ea a inceput sa faca sampanie din aceste soiuri de struguri. In curand , sampania Pommery a devenit cea mai cautata sampanie de pe piata britanica si pentru a marca acest lucru , doamna Pommery a construit pe domeniul ei , pe care l-a administrat cu succes mai bine de 30 de ani , un mic castel dupa toate regulile arhitecturii elisabetane.