Timpul nu se opreste in loc, asa cum multe persoane viseaza, iar organismul si mai ales pielea se degradeaza odata cu trecerea anilor. Pocesul este ireversibil iar expertii din domeniul frumusetii au inventat tot felul de produse care sa incetineasca si sa amelioreze efectele imbatranirii. Cu atatea cosmetice si tratamente pentru mascarea ridurilor si intinerirea pielii, specialistii nu mai au ce inventa. Asa ca, s-au gandit ca nu doar tenul imbatraneste ci si firul de par si, astfel, a inceput lupta pentru crearea unor produse care sa revigoreze podoaba capilara atat de importanta.

Simptomele parului matur

Expertii de la Dove precizeaza ca, odata cu inaintarea in varsta, parul se subtiaza, devine mai rar, datorita reducerii in diametru a firului de par. Este de asemenea lipsit de volum pentru ca procesul de crestere a firelor noi este mult incetinit si parul nu se mai regenereaza.

O alta cauza poate fi si reducerea secretiei de sebum la nivelul scalpului ceea ce face ca firul de par sa fie fragil si sa se rupa mult mai usor la periat.

Toate aceste schimbari au ca rezultat o podoaba capilara uscata, fara stralucire si foarte greu de aranjat. Dove recomanda folosirea produselor special create pentru intinerirea si reconditionarea firului de par, ca de exemplu samponul si balsamul ProAge.

Masti regenerante pentru parul matur

Jane Barnett, persoana care se ocupa cu analizarea parului si a scalpului pentru firma Kérastase, precizeaza ca, pe masura ce imbatranim, metabolismul nostru incetineste, iar efectul consta in schimbarea aspectului atat a firului de par cat si a pielii capului.

Aceasta se deshidrateaza, ca urmare a cantitatii scazute de sebum, in timp ce firul de par se usuca, devine tern si fara volum.

Regenerarea celulelor la nivel capilar scade, micro-circulatia este incetinita, iar toate aceste efecte se resimt asupra parului care creste fragil si subtire. Jane Barnett recomanda o buna hidratare a scalpului care implicit va duce la regenerarea celulelor si la o crestere frumoasa si sanatoasa a firului de par.

In consecinta, o data cu inaintarea in varsta, si parul are nevoie de o atentie speciala. In afara de gamele capilare anti-age, parul matur are nevoie de produse de ingrijire nutritive, pentru par uscat, care sa splineasca secretia scazuta de sebum.

Pe langa sampon, balsamul nu trebuie sa lipseasca din ritual de ingrijire cotidiana. De doua ori pe saptamana, balsamul poate fi inlocuit de o masca de par cu efect regenerant. In cazul parului matur, cele mai eficiente produse de ingrijire sunt cele nu necesita clatire si raman pe par

Reclame