Machiajul care nu curge niciodata si ramane intact, la orice ora din zi si din noapte, nu mai este de mult un vis. S-a inventat machiajul semipermanent. Practic, machiajul semipermanent nu este altceva decat un tatuaj extrem de sofisticat, realizat in saloanele estetice. Machiajul semipermanent este solutie demna de luat in calcul atunci cand nu ai timp, nu-ti place sa te machiezi, ai sprancenele foarte subtiri sau aspectul buzelor te nemultumeste profund. Spre deosebire de tatuajele veritabile, machiajul semipermanent este realizat cu ajutorul unor ace ultrafine, care au sistem de blocaj, ce nu le permite sa injecteze pigmentul de culoare decat in straturile superficiale ale epidermei. Astfel, pigmentul se depune chiar deasupra micilor vase sanguine. La realizarea tatuajelor semipermanente se folosesc pigmenti minerali sau sintetici care au fost testati in laboratoare, pentru a vedea daca nu sunt susceptibili de a produce reactii alergice.
Tehnica machiajului semipermanent este extrem de utila pentru a contura o pereche de sprancene sterse si lipsite de personalitate, pentru a sublinia conturul ochilor, pentru a da volum buzelor subtiri sau pentru a le corecta forma asimetrica, sau chiar pentru a estompa micile cicatrici.
Procedura machiajului semipermanent O sedinta de machiaj semipermanent decurge in urmatorii pasi: Mai intai se traseza linia cu un creion. Apoi, pigmentii sunt introdusi, milimetru cu milimetru cu ajutorul unui ac fin. Operatia se realizeaza sub anestezie locala. Interventia dureaza in jur de o ora iar retusurile se fac in termen de doua saptamani de la prima interventie. Dupa ce au fost introdusi pigmentii, nu te speria daca pielea proaspat tatuata este rosie si usor umflata. Este reactia normala dupa o astfel de procedura. Disconfortul poate dura de la 8 la 15 zile.
Permanent dar nu definitiv
Intrucat o sa porti machiajul permanent zi si noape, este bine sa-i ceri esteticienei sa realizeze un machiaj cat mai natural. Poti intensifica machiajul semipermanent cu ajutorul machiajului clasic.
Pe masura ce timpul trece, machiajul semipermanent incepe sa se estompeze. Pigmentii se elimina trepatat si culoarea se sterge in intregime.
Rezistenta unui machiaj semipermanent variaza de la persoana la persoana, dupa factori precum gradul de reinoire celulara, stilul de viata, frecventa expunerii la ultraviolete etc). Un machiaj semipermanent poate dura intre doi si trei ani, ceea ce este destul de convenabil daca ne gandim ca moda si tendintele in machiaj se schimba tot timpul.
Ce precautii trebuie sa-ti iei
Inainte de a te programa la o sedinta de machiaj semipermanent trebuie sa te gandesti foarte bine. Rezultatele pot fi spectaculoase dar exista si riscuri, daca machiajul este prost executat. De la sublim la ridicol nu este decat un pas.
Cand te-ai hotarat sa-ti faci un machiaj semipermanent, alege un cabinet cunoscut sau un estetician specializat. Nu este cazul sa faci economii.
Intreseaza-te ce pigmenti de culoare vor fi folositi. Trebuie sa-ti alegi culorile care vor fi utilizate.
De asemenea trebuie sa te asiguri ca esteticiana va folosi pigmenti minerali, care nu sunt nocivi corpului.
Foarte important! Asigura-te ca instrumentarul a fost sterilizat si ca acele sunt de unica folosinta.

Anunțuri