Parul gras este lucios pe toata lungimea firului si mai ales la radacini. Acest tip de par este cel mai greu de intretinut si de insanatosit. Deseori, la numai citeva zile dupa spalare, parul capata un aspect unsuros datorita unei secretii exagerate de sebum, un aflux de grasimi care de cele mai multe ori are legatura cu activitatea hormonala. Acesta apare la pubertate si dispare dupa menopauza. Aceasta seboree mai apare si la femeile surmenate, la cele cu tulburari nervoase sau digestive.

Parul mai poate deveni gras si din cauza abuzurilor de sampoane neadecvate, degresantelor, lotiunilor alcoolice concentrate, care in loc sa duca la uscarea parului, agraveaza gradul de grasime, deoarece glandele sebacee excitate de aceste substante secreta in exces.

Parul gras se spala o data la saptamina, cu un sampon pentru par gras iar folosirea sapunului sau a sampoanelor prea detergente este contraindicata. Cand simtiti ca parul s-a ingrasat faceti doar o degresare a lui numai cu apa fara sampon, apoi tamponati parul bine cu prosopul fara sa-l frecati, dupa care urmeaza uscarea lui. La inceputul aplicarii acestei metode o sa spuneti ca nu-l suportati asa, dar daca repetati regulat, situatia se va schimba in bine.

Trebuie sa intelegeti ca prin samponare excesiva si folosirea unui sampon neadecvat va faceti mai mult rau, deoarece samponul neadecvat poate fi prea aspru pentru genul dvs de par curatindu-l atit de bine, incit pielea capului secreta si mai mult sebum.

De acest sebum nu puteti scapa, il puteti doar ameliora. Secretia de sebum este un proces de aparare al pielii capului, si difera de la un individ la altul: la unii se secreta mai mult, la altii mai putin.

Parul gras suporta foarte bine vopsirea si permanentarea (dar nu in exces). Produsele de stiling indicate sunt in principiu fixativul si spuma.

Cazuri speciale:
Parul mixt este gras la radacina si uscat catre virfuri. Este dificil de tratat, dar se poate folosi un sampon pentru par gras aplicat doar la radacina parului si un revitalizant pentru parul uscat aplicat pe virfuri. Emulsiile concepute special pentru virfurile uscate pot fi eficace. De asemenea, taierea regulata a virfurilor este o regula pentru acest tip de par.

Reclame