Parul uscat – Deshidratare par uscat – Tratament par uscat – Remedii naturale pentru parul uscat
Parul uscat este acel par care nu contine o cantitate suficienta de uleiuri si hidratanti naturali.
Deshidratarea parului poate fi cauzata de:
-expunerea indelungata la soare (fara a lua masuri de protectie a parului)
-spalatul excesiv – in special cu produse pe baza de substante chimice puternice
-folosirea excesiva de produse pentru hairstyling sau metode de aranjare a parului pe baza de aer cald (uscator de par, ondulator, aparate de intins parul) fara solutii protectoare termice, vopsirea excesiva a parului etc.
Uscarea si incretirea parului sunt intensificate de schimbarile de vreme, de decolorarea sau vopsirea exagerata, precum si de tratamentele chimice de tipul permanentului.
Tratamentul parului uscat – Masca de par uscat cu lapte si miere – Regenereaza parul uscat, il hraneste, hidrateaza, il face voluminos, stralucitor – Regenerarea parului uscat
Tratament par uscat
Rezolvarea problemei parului uscat, este reprezentata de hidratarea intensiva a parului cu ajutorul mastilor de par uscat, uleiurilor naturale, sau remediilor bogate in vitamine.
Masca de tratament pentru par uscat cu miere si lapte hraneste, hidrateaza si reface structura interioara a firului de par uscat si degradat. Extractele de miere si derivatele proteice regenereaza structura parului, il fac voluminos, stralucitor si plin de viata. Ideal pentru parul cu structura degradanta si fragila.
Rezultat: parul uscat lipsit de stralucire si vitalitate devine din nou stralucitor, voluminos si cu un aspect de par sanatos.
Mai mult de o treime din femei au parul uscat. Lipsa de flexibilitate din parul uscat, face din stylingul zilnic o tortura. Pentru parul uscat, se recomanda spalarea lui cu un sampon pentru par uscat si obosit numai o data pe saptamina, apoi trebuiesc facute cure de masti sau tratamente pentru par uscat. Aceste masti se aplica de regula o data dupa spalare, se lasa sa actioneze atit cit este indicat si nu mai mult, dupa care se clateste parul, se tamponeaza cu un prosop fara sa se frece – atentie !
Este foarte important sa nu se frece parul cu prosopul, prin frecare parul se degradeaza si mai mult. Incercati ca procedeele de vopsire, de intindere, permanentare, decolorare sa le faceti in saloane profesionale sau sub indrumarea unui specialist, deoarece o vopsire cu un produs puternic , o intindere la placa fara produse adecvate, o simpla decolorare, toate aceste lucruri pot crea un dezastru pentru parul tau, iar pentru recuperarea elasticitatii, luciului, si frumusetii lui procedeul cere timp, bani si multa rabdare.
Remedii naturale pentru par uscat
Hidratare par uscat – Ulei de jojoba – Tratament naturist de regenerare pentru par uscat
Uleiul de jojoba, de exemplu, este foarte recomandat pentru recuperarea stralucirii parului uscat, deoarece structura moleculara a acestui ulei este asemanatoare cu structura uleiului natural al parului, sebum-ul.
Hidratare par uscat – Ulei de ylang ylang – Tratament natural pentru par uscatHidratare par uscat – Ulei de urzica – Regenerare par uscatTratament pentru par uscat – Ulei de avocado – Regenerare, hidratare par uscat
Alte uleiuri naturale care ofera hidratare intensiva parului uscat sunt urmatoarele: uleiul de masline, ylang-ylang, migdale, avocado, ulei esential de rozmarin, ulei din germeni de grau, ulei extras din arborele de unt sau uleiuri din plante medicinale: de urzica, patlagina, brusture etc. Acestea sunt extrem de eficiente deoarece contin o gama larga de vitamine si antioxidanti, vitale pentru sanatatea parului si a scalpului.

Anunțuri