Apa – rolul apei in procesul de spalare/clatire a parului

Apa – factor esential in procesul de spalare/clatire a parului

Calitatea apei este de asemenea foarte importanta in procesul spalarii. Apa din retea contine clor (care este otrava!), plumb, calcar si o multime de alte substante nedorite. Daca va spalati pe par in diferite regiuni ale tarii, veti observa si rezultate diferite ale tinutei parului dvs. Desigur ca o sa laudati sau o criticati samponul, balsamul sau tratamentul folosit. De cele mai multe ori insa apa joaca un rol foarte important. Ideal ar fi ca apa sa fie total neutra din punct de vedere chimic. Apa neutra este: apa distilata, apa de ploaie, sau apa filtrata sau purificata.

Calitatea apei – in procesul de spalare/clatire a parului

Fiecare individ consuma zilnic, (sau ar trebui sa consume) cam 2 litri de apa. Apa insusita provine si din ceaiurile, cafelele, bauturile racoritoare, alcoolice consumate, supe, legume, fructe etc. Daca apa din interiorul organismului este poluata si cea din exterior, cu care va spalati si va clatiti parul, este deasemenea poluata, sa nu aveti pretentia ca celulele tesutului parului dvs sa fie sanatoase.

Acesta este de fapt si rolul sampoanelor, mastilor de par, balsamurilor, substantelor de ingrijire profesionale, de a atenua, de a diminua factorii nocivi din apa si de a imbraca firul de par cu un strat de protectie, hranire si tratament.

Daca doriti sa stiti mai multe despre „calitatile” nocive ale apei noastre potabile, va recomand un link:

http://www.familyaqua.ro/

Spalarea parului / Clatirea parului

Spalarea parului

Se recomanda intotdeauna folosirea unui sampon profesional, care este potrivit tipului dumneavoastra de par. Sampoanele profesionale contin substante benefice pentru fiecare tip de par in parte.

Cind va spalati pe cap este bine sa:

– folositi apa calduta pentru umezirea parului – apa prea fierbinte va arde scalpul si va degrada firele de par;

– utilizati doar putin sampon pe care sa-l puneti in palma;

– intindeti samponul pe par cu degetele;

– masati bine parul, timp de 1-2 minute, pentru ca samponul sa ajunga la toate firele de par. Acest masaj este minunat pentru circulatia singelui in scalp;

– daca aveti parul lung – nu samponati capetele firelor, ele vor fi spalate atunci cind va clatiti parul;

– clatiti-va bine de sampon – daca este mult clabuc inseamna ca samponul dumneavoastra poate este prea bogat in detergent, ceea ce nu este un lucru bun pentru par. Clatiti bine pina ati indepartat tot samponul;

– nu mai folositi sampon pina cind parul nu este murdar;

– nu va periati parul cit timp este ud pentru ca se poate rupe usor.

Reclame